Please select your page

La Jana

El poble de la Jana està situat al nord del País Valencià, en la zona prelitoral de l'interior de la comarca del Maestrat.


Segurament foren els grecs els que introduïren les oliveres al litoral i prelitoral valencià en els segles VII-VI a. de C. Però van ser els romans els que van millorar el seu cultiu, gràcies a la construcció de la Via Augusta (calçada romana que creua el terme de la Jana). Moltes d'estes oliveres que van plantar els romans al costat de la Via Augusta han arribat fins als nostres dies. Un exemple el trobem en la zona del poblat romà de les Carrasques.

Uns segles més tard, amb l'ocupació cristiana, es va atorgar la carta de població a la Jana, el 17 d'abril de 1237, mitjançant la qual, pobladors lleidatans van introduir la ramaderia i aconseguiren el privilegi de Lligallo i el dret a fira. La fira ramadera i agrària de la Jana ha perdurat fins als nostres dies i se celebra tots els anys el darrer cap de setmana d'octubre.

Buy now

You can now buy this awesome Joomla Theme directly on Themeforest for a really low price for this awesome and stunning Joomla product!

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue.

BUY NOW ON THEMEFOREST

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.

  or   Crea un compte

Has oblidat la contrasenya? |  Has oblidat el nom d'usuari?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×